Hunden och nyårsraketer

Över 30% av alla hundar sägs vara rädda för höga smällar ex. under nyårshelgen. Även om just din hund verkar oberörd, så bör du inte ta med hunden till en avfyrningsplats. Lämna inte hunden ensam hemma under "smällar-helger".

Vissa tränar hunden att vara lugn och avspänd inför nyårsraketer och andra ljud som kan vara skrämmande eller obehagliga för hunden. Här är några tips på hur du kan träna din hund inför nyårsraketer:

  1. Introducera ljudet långsamt: Börja med att spela ljudet av nyårsraketer på låg volym och öka sedan gradvis volymen under en längre period. Detta hjälper hunden att vänja sig vid ljudet och lära sig att det inte är något att oroa sig för.

  2. Belöna lugnt beteende: Ge hunden en belöning när den är lugn och avspänd vid ljudet av nyårsraketer. Detta hjälper hunden att associera det skrämmande ljudet med något positivt. Varför inte något favoritgodis från Hansesgården?

  3. Träna i olika miljöer: Träna hunden att vara lugn och avspänd inför ljudet av nyårsraketer i olika miljöer, så att den kan lära sig att hantera ljudet oavsett var den befinner sig.

  4. Ge hunden en säker plats: Ge hunden en säker plats att gömma sig på när den blir orolig, till exempel en trygg famn eller en korg. Detta kan hjälpa hunden att känna sig mer avslappnad och lugn under tider då det är mycket ljud omkring den.

  5. Rådfråga en professionell: Om hunden är mycket rädd för ljudet av nyårsraketer eller andra ljud, kan det vara bra att rådfråga en professionell djurvårdare eller en veterinär. De kan ge råd och hjälp med att hantera hundens rädsla på ett effektivt sätt.

Det är viktigt att vara tålmodig och ge hunden tid att vänja sig vid ljudet av nyårsraketer. Genom att träna hunden att vara lugn och avspänd inför ljudet kan du hjälpa den att känna sig säkrare och mer avslappnad under nyår och andra tillfällen då det kan finnas ljud som kan vara skrämmande för den.

Rädd hund inför nyårshelgen