Möt grundaren Acke

Vem vill ha sin egen skalp tvättad med stark såpa..?

Anna-Kerstin "Acke" är supermatten som alla hundar älskar. Serieentreprenör med lärarexamen och erfarenhet av framgångsrika företag inom bl.a. frisörbranschen.

"Efter grundliga tester av flera hundprodukter på marknaden, märkte jag att många hade få vettiga tvätt-aktiva tensider, trist doft och var inte så dryga.”

”Det är viktigt att det tvättar rent enligt hundfrisörnivå och har en trevlig äkta doft. Jag tog kontakt med ett par hundfrisörer för att stämma av mina tankar, och de höll med mig."

- Ok, så du såg ett behov av en bättre produkt helt enkelt. Hur gick du tillväga innan lansering?

"Jag kontaktade en fabriksleverantör som jag länge jobbat med. Min vän Magnus jobbar där och anses som en av Sveriges främsta kosmetik-kemister. Han är grymt värdefull i produktutveckling och hans hund har varit test-pilot och verkar stolt över att ha den finaste pälsen i rastgården."

Resultatet blev en helt ny formula med egenskaper som en proffsig vegansk frisörprodukt. Drygt och ska spädas ut med vatten. Effektiv men med mild tvätt-aktiv tensid. Svagt parfymerad med doften infinity stone, men finns även tillgänglig helt utan doft.

"Efter research bland hussar och mattar blev det också tydligt att många använde billiga produkter, till och med såpa som vi använder till hårt smutsade golvytor! Vem vill ha sin egen skalp tvättad med stark såpa?".

- Var det komplicerat att registrera och certifiera produkterna?

"Eftersom produkter till djur är kemiska produkter, så blir det en hel del jobb med registrering hos Kemikalieinspektionen. Men nu är allt klassificerat och märkt enligt CLP-förordningen!"

- På vilket sätt ska Schnoodie hjälpa hundägare att underlätta tvätt i hemmet?

"För det första är mina produkter drygare än de flesta och ska spädas ut med vatten, helst i en återvunnen pet-flaska. Att bara dutta på en klick schampo och gnugga på stället blir sällan bra, och det lär bli många klickar för att få hela pälsen ren!".

"Därför har jag också formgivit en dusch-kork till pet-flaskor. Då blir det lite lättare att sprida ut innehållet över hela pälsen".
(se instruktionsvideo vid denna produkt)

Acke är uppvuxen på en ö i Stockholms skärgård med Arrox, en gigantisk svart långhårig schäfer. Jättesnäll men med en lite udda fäbless; att springa efter joggare i försök att ta deras toppluva i farten...

Numera boende med familj i Gamla Stan. En av Stockholms hundtätaste stadsdelar!

Brinner för hund/kundservice, produktutveckling, skidåkning, musik, matlagning, entreprenörskap, natur och givetvis 🐕🐩🦮🐕‍🦺

Kontaktbehov?

info@schnoodie.com

Schnoodie c/o
Check Out Sweden AB
Prästgatan 68
111 29 Stockholm
556891-0391

Ett par referenser finner du här->

Bekanta dig med några av våra vänner här->