Blomsterföretagaren Ture

Vad heter din hund/hundar, ras, ålder?
Mina hundar heter Saxon 10 år (yorkshireterrier) och Dexter 7år (Chihuahua).

Vad betyder hunden för dig?
Ett liv utan hund skulle vara så mycket fattigare på både kärlek och sällskap.Bästa hundrelaterade minnet?
Det var när vi skaffade våran första kille (Saxon). Det var en försommarkväll för 10 år sedan, då vi åkte och spontan-besökte några vänner i Haninge, för att gosa med deras 5 valpar. Detta var en torsdagskväll under semestern. Det blev valp-mys, grill och en hel del vin. Våra två döttrar var med, å gissa om det tjatades om att vi skulle ta med oss en valp hem! Till saken hör att jag redan hade bokat en Malteser-kille, som vi skulle hämta på lördagen uppe i Öregrund. Döttrarna var helt ovetande om detta. Men ju längre kvällen gick och intaget av vin hade pågått under en längre tid, så gav jag med mig, fortfarande utan döttrarnas vetskap. Min fru Malin som drack cola och körde bil den kvällen, påminde mig om att jag hade ju bokat en annan valp. Men jag sa att det var lugnt och att det löser vi, tar det imorgon.

Sagt och gjort så smugglade vi ner lilla Saxon i en strandväska och la en liten mjuk filt över. När vi gick till bilen, så var döttrarna jättesura och tyckte vi var de dummaste föräldrarna i hela världen. När vi hade rullat en bit med bilen, så tog den yngsta dottern (Elsa) filten ur strandväskan, för hon tyckte det var kallt. Då utbrast det skrik tårar och glädje. Där i väskan låg vårat lilla knyte. Så från att vi hade varit de sämsta föräldrarna i världen, så var vi de bästa föräldrarna man kunde ha. Hur det gick med valpen jag hade tingat är en annan historia...Vilka är de främsta fördelarna med att ha med sin hund i lastbilen?
Att man har sällskap hela dagarna och att man måste stanna för att rasta de små. Så det blir en win win situation.

Hur ser en vanlig dag ut med hunden på jobbet?
Vi börjar dagen med att ta en kiss på tomten hemma, sedan åker vi upp till firman för att lasta. När det är klart så tar jag en skön prommis i skogen, för att sedan rulla ut på vägarna och leverera. Sedan blir det lunchrast och när jag har käkat klart så blir det en liten kortare prommis där vi befinner oss för stunden. Sedan rullar vi vidare. När vi parkerar hemma på tomten efter dagens slut så blir det en promenad till hemma i villakvarteret. Sedan har jag gjort mitt med våra fyrbenta vänner och resten av familjemedlemmarna får ta över vart efter de kommer hem.

Vilka utmaningar ser du att ha med en hund på arbetsplatsen?
Att när jag stannar en längre stund för att arbeta, så måste jag ALLTID se till att jag parkerar på en skuggig plats och att jag ventilerar lastbilen ordentligt. Alt på vintertid så får jag inte glömma att slå på dieselvärmaren.

Är det några kunder/partners som reagerat negativt grund av hundarna?
Vi har faktiskt fått hundförbud inne i företagets lokaler pga att det finns vissa kollegor som är hundrädda och att det inte är en hundvänlig arbetsplats med truckar och tunga vagnar.

Har det hänt något extra roligt (eller tråkigt) på grund av hundarna?
Det roligaste är att vart jag än kommer så ler människor när de ser två små huvuden som kikar ut genom det stora lastbilsfönstret.

Brukar du eller någon annan motionera med hundarna?
Alla i familjen är ute på långpromenader eller i motionsspåret.

Jobbar du med någon ”hjärngympa” ex. nosarbete, apport eller problemlösning?
Malin är den som jobbar mest med aktivitetsleksaker och sökning.

Vad är dina hundars favoritsysselsättning?
Våra killar älskar att leta godis och att hårdmysa i soffan framför tvn.

Är en hundmänniska annorlunda än en kattmänniska?
En hundmänniska är mer aktiv.

Vad toppar din bucket-list (med eller utan hund)?
Att någon gång få komma iväg till Nashville för att lyssna på grym musik. Men då får hundarna stanna hemma..